Sadetta, sadetta
12.08.2014

Olipa ihana herätä sateiseen aamuun! Kaikki on niin vihreää ja kasvit kilvan kurkottavat kohti virkistävää sadetta. Tänään ei tarvitse kastella, voi keskittyä sisätöihin ja suunnittelemaan tulevaa syksyä. Sademittariin on kertynyt vettä jo toistakymmentä milliä yön aikana, joten kastuu muukin kuin pintamaa. Loppuviikolla pääsee ehkä istuttamaan viime syksyn syyskylvöjä,  jotka ovat kärvistelleet kylvöruukuissaan helteessä pihan perällä koko kesän. Eivät ole kyllä kärsineet kuivuutta, koska esim. Maurinmalva on jo komeassa kukassa ja odottaa loppusijoituspaikkaa.

Postilaatikkoon tulee uusia syyskuvastoja sivuillaan ihania herkkuja! Nyt olisi vaan pidettävä pää kylmänä eikä antaa innostuksen viedä - mutta ehkä jotakin pientä on tilattava! Ja siemenvarastossa on paljon kylvettävää ennen talven tuloa; viime syksyn syyskylvökokemus oli sen verran kannustava lähes lumettomasta talvesta huolimatta, että rohkeasti jatkan kokeiluja. Kiitos Päiville kullanarvoisista vinkeistä - sekä kymmenistä eri kasvien siemenistä!
Mitenkähän kanat sateisessa aamussa pärjäävät;  jalat ainakin ovat kuivat -  kiitos uuden viistokaton!

Kommentoi
 
footer