Parempi myöhään kuin ei silloinkaan!
04.08.2014

Pieni puutarhuri aamunkoitteessa asteli. Puutarhaansa mahtavaan toivonkipinä rinnassaan. Joko kukkii omenapuu, kesäkukat, kaikki muu? Onko käynyt pupu pieni? Mikäs tuossa kasvaa - sieni! Poimulehden kastehelmi, ja etanakin - senkin kelmi! Kuoputtaa ja rapsuttaa, kasveille vettä kantaa saa. Näin kuluu kesä sukkelaan, mut maa kun lumipeitteen saa, voi Sirkkukin vihdoin levätä ja voimia ensi kesään kerätä.

Tässä ystävättäreni Arjan lahjarunossa kiteytyy koko puutarhaharrastus ja kaikki se, minkä haluan lukijoitteni kanssa jakaa. Toivon, että aika riittää kirjoittaa pihan ja puutarhan kuulumisia, mutta koska olen luonteeltani inhorealisti, en edes lupaa mitään säännöllistä päivitystä. Mutta parhaani teen - myös tässä asiassa!

Sinisen talon vakituiset asukkaat ovat Puutarhuri, miehensä Myyntimies sekä suloinen monitoimikoira Rambo. Puutarhuri on palannut hoitamaan ihmisiä päätyökseen ja puutarhanhoito on nyt harrastus. Tässä on suurin syy siihen, että näitten sivujen julkaisukuntoon saattaminen on kestänyt koko hikisen kesän! Olikin epärealistista kuvitella keväällä, että sivut tulee kuntoon kaiken muun ohella kivuttomasti ja nopeasti. Mutta nyt olen monta kokemusta ja yhtä kesää viisaampi!

Talon asukkaisiin kuuluvat myös neljä kesäkanaa ja lukuisa määrä kutsumattomia vieraita, joista osa on jäänyt pysyvästi pihan kukista ja kasveista nauttimaan - jokainen omalla tavallaan joko tuhoa tehden tai iloa tuoden! Sinisessä pöntössä pesi kirjosieppopariskunta, joka on jo poikasineen poistunut pihapiiristä. Nyt pihan touhuja seuraa päivittäin pieni punarinnan poikanen, joka toivottavsti kotiutuu meille pysyvästi.

Kommentoi
 
Kommentit
Siitä se sit lähti
11.08.2014
Alku hankalaa mut sitä suurempi kiitos lopussa! Harrasteliaksi luen itsenikin mutta sitäkin suuremmalla sydämllä tätä tehdään.... Paljon sinisiä ajatuksia ja hetkiä sinulle toivon. Käyn silloin tällöin tarkistamassa täällä tilanteen jotta pysyt järjen tällä puolen touhuissasi..! Ps. Ne kupposet kumotaan sitten kun kiire hellittää
Kirjoittanut: OlliBaOlli
footer